Fasole bătută cu boia
PrinteazaFasole bătută
- 600-700 g fasole boabe
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 3 linguri ulei
- 1 lingură boia de ardei
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert. După câteva clocote, se schimbă apa, se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe până este aproape gata.
Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul. După ce au fiert, se mixează şi se aşază într-un castron mare.
Ceapa tocată mărunt se căleşte bine cu apă, ulei şi boiaua de ardei dulce. Se potriveşte de sare şi se gratinează fasolea pe deasupra. Se serveşte cu salată de ardei copţi.
Poftă bună!
Este bestiala cu putina ceapa calita deasupra