unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Bechamel, unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătăria clasică, este esențial pentru multe preparate culinare, de la lasagna și gratinuri la paste și legume gratinate. Acest sos cremos și delicios are o istorie bogată și este ușor de pregătit […]
Ostropel de pui aromat
PrinteazaOstropel de pui aromat
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1ceapă
- 100 g untură
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură făină
- sare
- oţet
- mărar
- pătrunjel
- 800 ml supă de carne
- 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg
Mod de preparare:
Ostropel de pui aromat: grijeşte păsărică, se taie bucăţi Se încinge untura şi se rumenesc bucăţile de pui.
toacă morcovul şi ceapa,se încălzeşte supa de carne se scoate carnea, se pune într-o cratiţă în untura rămasă se căleşte puţin făina, se adaugă şi morcovul.
stinge cu supă fierbinte de carne să fiarbă înăbuşit 1 sfert de oră. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri se căleşte în puţină untură, se stinge cu 1 lingură de oţet, se varsă în cratiţa cu carne .
sărează-piperează, se mai lasă să fiarbă, tot acoperit, încă 5 minute (la gâscă sau curcă ceva mai mult).
Verdeaţa se presară când focul e stins se acoperă iar cu capac, să aburească de arome proaspete.
Pofta buna!
din: untura de porc, faina, zahar pudra, oua, esenta de vanilie. praf de copt, gem nuca macinata, ciocolata, zahar pudra. Cu o textură fragedă și o umplutură delicioasă, cornulețele cu untură sunt o adevărată comoară a gastronomiei. Cornulețele cu untură au o istorie lungă și bogată în bucătăria românească. Aceste delicii erau […]