Budincă de spanac cu soia granule

Printeaza

Budincă de spanac cu soia granule

Ingrediente:Budincă de spanac cu soia granule

  • 1 kg spanac
  • 100 g granule soia
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură unt
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • vegeta

 

Mod de preparare:

Spanacul se alege bine şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat, se face un sos mai gros, dintr-o lingură de unt, la care se adaugă făina şi se stinge cu lapte.

Tot separat, se fierbe şi soia granule cu vegeta în apă scăzută. Sosul se ames­tecă cu spanacul şi, după se s-a răcit, se adaugă 2 gălbenuşuri, puse pe rând, iar la sfârşit, 2 albuşuri bătute spumă, granulele de soia şi sare, dacă mai este necesar.

Se unge cu unt un vas de Jena, se toarnă compoziţia şi se acoperă. Se dă la cuptor 30-40 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bun. Folosesc des granulele de soia. Uneori pun si la paste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.