Sufleu de mazare cu branza
PrinteazaSufleu de mazare
- 600 g mazăre verde
- 3 linguri făină caju
- 100 g lapte sau apă
- 3 linguri brânză dulce
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina de cafea. în laptele rece, se adaugă făina caju şi se amestecă bine, după aceea se răstoarnă peste mazăre.
Când compoziţia s-a răcit puţin, punem brânza de vaci şi gălbenuşurile, pe rând. Se potriveşte de sare, iar la sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se presară cu brânză şi se dă la cuptor o oră. Este gata când compoziţia a crescut frumos.
Poftă bună!
O sa icnerc si eu sufleul de mazare