Mancare de vinete cu verdeata
PrinteazaMancare de vinete cu verdeata
- 4- 5 vinete
- 3-4 cepe
- 2 morcovi
- 4-5 gogoşari
- 5-6 roşii
- 1/2 varză albă
- 4-5 linguri ulei
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori, morcovii se dau prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se curăţă şi se taie şuviţe, roşiile se taie în patru şi se fierb, se trec prin sită, iar sucul obţinut se lasă pe foc să scadă, vinetele se taie cubuleţe şi se sărează. în ulei şi apă, se adaugă pe rând: ceapa, morcovul, ardeiul, varza tocată mărunt şi vinetele.
Se amestecă totul, înăbuşindu-se uşor, după care se adaugă sucul de roşii. Când sosul a scăzut puţin, se potriveşte de sare şi se dă la cuptor 20 de minute. Se garniseşte cu verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!
Buna mancarea de vinete