Dovlecei cu măsline cu maghiran
PrinteazaDovlecei cu măsline
- 1 kg dovlecei
- 3-4 linguri de ulei
- 2 cepe
- 250 g măsline dietetice
- 1 foaie dafin
- zeamă de lămâie
- sare
- maghiran şi tarhon
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în apă şi ulei. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi cubuleţe ceva mai mari, şi se călesc împreună cu ceapa. Se adaugă şi apă cât să-i acopere şi se fierb înăbuşit.
Când sunt aproape fierţi, se adaugă foaia de dafin, condimentele şi măslinele desărate. Se acreşte cu zeamă de lămâie şi se opreşte focul. Mâncarea se serveşte rece.
Poftă bună!
Sotului i-au placut dovleceii cu masline. Am facut doar pt el pt ca eu nu prea mananc dovlecei