Ciuperci cu verdeaţă
PrinteazaCiuperci cu verdeaţă
- 1 kg ciuperci crude
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi)
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- condimente: rozmarin şi cimbru
Mod de preparare:
Se spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la foc mic, şi se strecoară (dacă mai este cazul). într-o cratiţă de teflon, se înăbuşă în puţină apă cu ulei ceapa tocată fin şi usturoiul.
Când sunt înăbuşite, se adaugă ciupercile şi o ceaşcă de apă şi se mai ţin la fiert 5-10 minute, amestecându-se să nu se lipească. Se adaugă vegeta şi condimentele, iar la sfârşit, verdeaţa tocată fin. Se servesc cu mămăliguţă caldă.
Poftă bună!