Tartă cu legume şi pui
PrinteazaTartă cu legume şi pui
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- roşii cherry galbene
- 150 g roşii cherry roşii
- doi ardei capia
- 300 g ciuperci
- susan
- seminţe de floarea-soarelui
- 200 g caşcaval
- 300 ml lapte
- 5 g drojdie
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- sare, piper
- 300 g făină
- pătrunjel
- boabe de porumb
Preparare:
Ardeii capia şi ciupercile se spală, se curăţă, se taie în bucăţele şi se călesc în ulei încins.
Piepturile de pui se taie în bucăţi mici şi se prăjesc. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă o lingură de făină şi se lasă la dospit.
Intr-un vas se pun ouăle, un sfert de linguriţă de sare şi se mixează până când îşi dublează volumul. Se adaugă drojdia crescută, restul de lapte dulce, uleiul şi piperul.
Se presară caşcavalul ras, o lingură de seminţe de susan şi o lingură de miezuri de seminţe de floarea-soarelui. Se presară făina cernută, se mixează, se adaugă legumele, roşiile tăiate în felii şi carnea de pui.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu spre iute.
Tartă cu legume şi pui
Pofta buna!
Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa. Uite o reteta de tarta cu zucchini.
Ingrediente:
2 zucchini medii ( 500 gr )
4 oua mari
50 gr unt topit
150 gr parmezan ras
150 ml lapte
150 gr faina
1/2 pachetel praf de copt
sare
piper
Mod de preparare:
Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper.
Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara putin parmezan deasupra, pentru design.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta.
Lasam la racit si putem portiona.