Caviar cu vinete
PrinteazaO reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn, masline si zeama de lamaie.
- 100 g vinete
- 100 g icre negre tescuite
- 50 g untdelemn
- măsline
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată pătrunsă, se curăţă de pieliţă şi de seminţe trebuie să rămână 4-5 linguri de substanţă albă care se toacă mărunt .
Se amestecă cu icrele, se toarnă uleiul, puţin câte puţin, şi zeama de lămâie .Se dă la rece.
Se oferă cu pâine prăjită de secară şi cu un păhărel de afinată tare, lăcută acum un an, din afine de munte, rom alb şi 300 ml miere la 1 litru alcool.
Pofta buna!