Ciuperci pane cu ganitura
PrinteazaCiuperci pane cu ganitura din: ciuperci, oua, faina, pesmet, sare, condimente, zeama, ulei.
- 800 g ciuperci
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- sare
- condimente pentru ciuperci
- zeamă de lămâie
- 4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi zeamă de lămâie. Se fierb 20 de minute, după care se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs şi răcit.
Oul se bate bine cu condimente pentru ciuperci. Ciupercile zvântate se trec prin făină, prin ou şi prin pesmet şi se aşază într-o tavă în care s-a aşezat o hârtie pentru copt, unsă cu ulei.
Se rumenesc bine pe ambele părţi până capătă o culoare aurie. Se servesc cu diferite garnituri, cum ar fi: piure, orez cu legume etc.
Poftă bună!
Foarte bune ciupercile ane cu garnitura de orez cu legume