Musaca de telina
PrinteazaMusaca de telina
- 500 g carne tocată viţel
- 1 pahar lapte
- 100 g pâine albă
- 100 g unt
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 2 linguri pastă ardei gras
- 2 ouă
- 1 pahar bulion gros de roşii
- 2 kg telina
- 50 g unt
Ingrediente zeama:500 ml supă de carne ,1 ceapă 100 g pesmet, 50 g unt ,300 g roşii ,1 lingură faină 2 ouă ,2 pahare smântână
Mod de preparare:
Telina se curăţă, se taie felii subţiri, se pune la prăjit în unt în altă tigaie se încinge untul pentru tocătură se toacă ceapa, se pune la rumenit în acel unt se înmoaie pâinea în lapte, se amestecă cu carnea tocată, sare, piper.
Se pune carnea peste ceapa călită şi se amestecă .După cinci minute se adaugă şi bulionul de roşii, pasta de ardei şi se mai lasă vreo zece minute, să ia gust de prăjeală, apoi se dă deoparte, să respire .
Ţelina se întoarce, să se rumenească ţe ambele părţi .Se unge bine un vas mare cu unt, se presară pesme .Se aşază feliile de ţelină, pat se bate tocătura cu 2 ouă şi se toarnă în cratiţă, peste ţelină .
Se ascunde tocătura cu felii de ţelină, să nici nu bănuim c-a fost pe-acolo se prăjeşte ceapa tăiată peştişori şi mai mărunt .Se prăjeşte şi faina lângă ceapă, se sting cu supă de carne.
Se acoperă ţelina cu felii de roşii .Se toarnă zeama peste musaca Se pune în cuptor, focul abia pâlpâie, mâncarea sfârâie un ceas, subţire, roşiile se rumenesc încet, arătând că se apropie sfârşitul cel aşteptat.
Se bat ouăle bine cu smântână şi se toarnă peste musaca, să ascundă ce-au păţit roşiile.
Când s-a colorat arămiu deschis smântână, chiar că e gata.
Pofta buna!
Nu prea imi place mie musacaua cu carne. In general