Gaina machedoneasca

Printeaza

Gaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare.

Ingrediente:Gaina machedoneasca

  • 1 găină
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 lingură untură (untdelemn)
  • 400 g brânză (ori caşcaval)
  • 200 g şuncă afumată
  • 4 ouă
  • 200 ml lapte acru (iaurt)
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca)

 

Mod de preparare:

Găina se fierbe, împreună cu măruntaiele se toacă pastă usturoiul.

Se dezosează carnea, se toacă totul bucăţi mici cu cutitul .

Se unge o tavă cu grăsime şi se aşază jumătate din carn.

Se presară cu usturoi, piper, cimbru, busuioc.

Se acoperă bine cu straturi de brânză rasă, bucăţele de şuncă şi iar brânză rasă, apoi carnea care a rămas.

Se presară iar mirodeni. Se bat ouăle cu laptele şi se toarnă peste carne.

Va sta în cuptor cam 1 ceas, la foc mic.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Gaina cu masline verzi

Gaina cu masline verzi

Gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: […]

 

Gaina umpluta cu ficat

Gaina umpluta cu ficat

Gaina umpluta cu ficat din: gaina, ficat, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper   […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.