Serbet din flori de tei

Printeaza

Serbet din flori de tei

Ingrediente:Serbet din flori de tei

  • 1 lamaie
  • 500 g flori de tei
  • 1 kg zahar

 

Mod de preparare:

Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama obţinută se strecoară printr-un tulpan mai des şi se pune iar pe foc.

Zahărul se dizolvă în rup, apoi, ca să se închege, se face focul iute.

Când clocotele se fac cleioase, se adaugă zeama de lămâie se amestecă crema cât se poate, să-şi schimbe culoarea şi se lasă să se răcească .

Tradiţia cere ca, la sfârşit, să se frământe crema ca pe aluat, cu mâi­nile, ca să fie şerbetul pietros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.