Tocana haiduceasca
PrinteazaTocana haiduceasca
- 500 g ciuperci de pădure
- 200 g slănină afumată
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- 500 g carne viţel
- 2 linguri untură
- 3 cepe
- 500 g carne porc
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 2 rinichi
- 1 ceaşcă smântână
- sare
Mod de preparare:
Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii lungi şi subţiri se pune ceapa la călit în untură cu unt, pe foc mic, acoperit .
Când s-a muiat, se adaugă carnea de viţel pentru vreun sfert de oră apoi se pune şi carnea de porc, alt sfert de oră. Se desface lăina în puţină apă caldă.Urmează rinichii şi lăina, pentru 5 minute .
Se stinge prăjeala cu zeamă de carne şi se lasă să bulbucească o jumătate de ora.Se taie slănina felii subţiri, se pune la prăjit într-o altă tigaie. Se grijesc ciupercile, se taie şi ele felii subţiri.
Când slănina s-a rumenit şi a lăsat zeamă, se pun ciupercile la călit, 10 minute. Se adaugă apoi la tocană ciupercile şi slana, se potriveşte de sare, se mai lasă să undească încă 1 sfert de oră.
Se ia tocana de pe foc, se pune smântână, se mai amestecă un pic, aşa e bună, cu mămăligă şi murături.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana haiduceasca