Chiftele din legume
PrinteazaChiftele din legume
- 200 g cartofi
- 100 g fasole verde
- 100 g spanac
- 200 g varză
- 200 g conopidă
- 200 g telemea
- 3 ouă
- 1 vârf cuţit piper pisat
- 1 ceapă
- mărar
- pătrunjel
- 200 g miez pâine albă
- pesmet
- faină
- 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa
- ulei pentru prăjit chiftelele
- 200 g praz (eventual şi alte legume, respectând proporţiile)
Mod de preparare:
Se fierb legumele, se curăţă, se scurg bine de apă .Se căleşte ceapa, se scurge de ulei se înmoaie franzela în lapte, se stoarce .
Se trec toate cele de mai sus prin maşina de tocat, se amestecă cu pasiune se adaugă tocăturii telemeaua rasă, piperul, ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocate, uleiul rămas de la prăjitul cepei, se amestecă. Se pune într-o farfurie puţină faină iar în alta pesmet se formează în palmă chiftelele rotunde, discuri groase de un deget .
Se tăvălesc prin pesmet, prin faină, apoi iar prin pesmet.Se prăjesc în ulei la foc mijlociu, pe ambele părţi.
Ca aperitiv, sunt unice fierbinţi, cu smântână.
Pofta buna!