Mititei ardelenesti
PrinteazaMititei ardelenesti
- 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot)
- 1 vârf cuţit chimen pisat
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 căpăţână usturoi
- 2 linguri smântână nefermentată (frişcă)
- 1 linguriţă boia
- 500 g carne porc (pulpă)
- 1 vârf cuţit ienibahar
- sare
- piper
- 4 linguri supă carne
Mod de preparare:
Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori, se sărează, se lasă să respire la rece 5 ore. Se amestecă carnea cu restul bunătăţilor (mai puţin frişca) şi se mai toacă o dată şi iar se lasă 1 noapte, la rece, să se primească între ele.
Se freacă cu frişcă, îndelung, să se înfoaie, acum sunt numai buni de jar.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete de mici ardelenesti