Picior de porc afumat
PrinteazaPicior de porc afumat
- 3 picioare de porc
- 1 varză murată
- 1 kg cartofi
- 2 linguri untură de gâscă
- 1 lingură chimen
- 1 lingură paprică dulce
- 1 vârf cuţit paprică iute
- sare
- 1 pahar cu smântână
- 1 morcov
- 3 cepe
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
Mod de preparare:
Picioarele se grijesc bine şi se pun la fiert, acoperit, 1-2 ore, în apă cât să le acopere .Zarzavatul se toacă şi se pune mai târziu lângă ciolane, să fiarbă cam 1 jumătate de ceas .
Varza se toacă fideluţă, se spală insistent, în 2 ape, şi se pune la călit în untură, cu chimen şi boia, cam 1 sfert de oră. După ce s-a muiat un pic, se adaugă apă câtă varză, să fiarbă încă 1 oră.
Se curăţă cartofii ,picioarele se scot din oala lor şi se pun în cratiţa cu varză (eventual se dezosează) .
Cartofii se pun la fiert în zeama rămasă stingheră, afumată şi groasă. Se oferă pe un platou mare carnea în mijloc, varza în jurul ei şi, ca o bordură, cartofii.
Zemurile rămase de la fierturi, scăzute bine de tot, se amestecă cu smântână, să mai dea un clocot gros, şi se toarnă peste mâncarea aburindă.
Pofta buna!