Musaca de dorna

Printeaza

Musaca de dorna

Ingrediente:Musaca de dorna

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 ouă
  • 1 pachet unt
  • 1pahar untdelemn
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 250 g caşcaval
  • 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre)
  • 1 ceaşcă mare smântână

 

Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru

 

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă bob de orez, morcovul se rade; se pun la călit împreună în jumătate unt amestecat cu jumătate pahar ulei cartofii se curăţă şi se taie felii subţiri .

Când ceapa s-a muiat, se adaugă carnea, să ia gust bun, până se colo­rează şi face bulbuci mici, semn că s-a pătruns de căldură .Cartofii se pun la prăjit pe foc iute, în unt cu ulei, până se rumenesc se bat ouăle cu smântână, caşcaval, sare şi piper.

Dacă şi-a schimbat faţa, carnea se sărează şi piperează, se presară şi cu ceva mărar şi se trage deoparte.

Se unge o cratiţă mare cu unt şi ulei, se potriveşte un strat de cartofi, apoi un strat de carne cu ceapă şi morcov, se toarnă smântână cu ou şi caşcaval, apoi iar cartofi, iar carne, iar sos de smântân.

Ultimul strat trebuie să fie de lactate ouate.

Se dă la cuptor, la foc mic, să se lege toate încet, până-ntr-o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.