Pizza din cartofi
PrinteazaPizza din cartofi
- 1 kg cartofi
- 200 g parizer vegetal
- 100 g caşcaval
- 3-4 roşii potrivite
- 1 linguriţă cimbru
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
- 100 g măsline fără sâmburi
- 1 ardei capia roşu
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după care se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierţi, se scurg de zeamă şi se amestecă cu parizer vegetal, tăiat cubuleţe.
Intr-o tavă în care s-a aşezat o hârtie pentru copt, se pune compoziţia, iar deasupra se pun roşiile decojite şi tăiate rondele, caşcavalul ras, măslinele, cimbrul, pătrunjelul tocat fin, usturoiul tăiat rondele subţiri şi o parte din caşcavalul ras.
Se ornează cu ardei şi câteva măsline fără sâmburi, apoi se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.
Poftă bună!