Chiftele de năut cu busuioc

Printeaza

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftele de năut cu busuioc

Ingrediente:

  • 275 g năut
  • bicarbonat
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • pudră de chimen
  • sare
  • pudră de chilii
  • busuioc
  • piper
  • ulei
  • 4 castraveţi muraţi
  • 200 ml smântână
  • castraveţi verzi

Preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, shimbându-i apa din când în când. Se spală cu apă rece, se scurge şi se pune într-un vas înalt.

Se mixează până când devine ca o pastă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se mixează încă cinci minute şi se lasă să stea puţin.

Se adaugă un sfert de linguriţă de pudră de chimen, un vârf de cuţit de pudră de chili şi o jumătate de linguriţă de bicarbonat. Se presară sare şi piper după gust, o lingură de busuioc tocat şi se amestecă bine cu o lingură.

Se lasă să stea zece minute, se formează chifteluţe şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, apoi se ţin la cald.

Castraveţii muraţi se curăţă de coajă, se toacă mărunt şi se pun într-o strecurătoare.

Se presează ca să iasă sucul, se amestecă bine cu smântână, sare şi piper.

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftele de năut cu busuioc.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As face si eu chiftele de naut. Or iesi bune? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.