Chiftele de cartofi cu verdeata
PrinteazaChiftele de cartofi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 căpăţână usturoi
- 1 linguri făină
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g caşcaval
- 1 lingură vegeta
- condimente pentru chiftele
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Chiftele de cartofi cu verdeata: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă, se dau pe răzătoarea mare.
Usturoiul se pisează, verdeaţa se toacă mărunt, caşcavalul se rade pe răzătoarea mare şi se încorporează într-un castron toate ingredientele, amestecându-se bine.
Se ia cu o lingură din compoziţie şi se pune în ulei încins. Se obţin chifteluţe ovale, care se prăjesc pe ambele părţi. Se servesc cu diferite garnituri şi salate de crudităţi.
Poftă bună!