Drob de nuci
PrinteazaDrob de nuci
- 300 g nuci măcinate
- 150 g fulgi de ovăz
- 150 g fulgi de porumb
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 200 g brânză de vaci
- 1 ţelină
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căpăţână usturoi
- 4 ouă
- 1 lingură vegeta
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă, ulei şi vegeta. Când s-a răcit bine zarzavatul, se pun gălbenuşurile, nuca, fulgii, brânza, usturoiul pisat, verdeaţa tocată fin. Apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
Compoziţia se dă la cuptor într-un vas de Jena (ori din teflon sau în tava de la aragaz), în prealabil uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, timp de 40-45 de minute. După ce s-a răcit, se taie în bucăţi pătrate şi se serveşte cu piure sau cartofi natur şi salate de sezon.
Poftă bună!
Arabii parca mai au retete de drob cu nuci