Borşul

Printeaza

Borşul din: tarate de grau, malai, paine neagra, foi de visine, apa, carbuni, huste.

Ingrediente:

  • 3 kg tărâţe de grâu
  • 1 kg de mălai
  • 250 g pâine neagră (integrală)
  • foi de vişine
  • 9 litri apă
  • 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu)
  • 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş)

 

Mod de preparare:

Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi astfel.

Se amestecă 250 g tărâţe, 150 g mărar şi 1 litru apă rece cu 500 g pâine integrală, neagră tare şi caldă, se lasă să dospească 10-11 ore şi gata huştile .

Se pune apa la fiertîn borcan de sticlă sau, mult mai bine, butoiaş de stejar de 12 litri se amestecă tărâţele şi mălaiul.

Se umezesc cu apa rece.Se toarnă apoi apă clocotită se amestecă se lasă să se răcească .

Când apa e călduţă se pun huştile, pâinea neagră, cărbunii, frunzele de vişin .

Dacă se lasă la loc cu căldură, într-o zi şi o noapte borşu-i gata.

 

Savurati!

 

 

 

 

Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar

Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ceapa, apa, bors de casa, marar, sare, piper, usturoi. Această rețetă de borș de sfeclă roșie cu mărar este o reinterpretare a clasicului borș ucrainean. Ingrediente: 4 sfecle roșii mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 2 litri de apă 1 […]

 

Borș de Varză Roșie

Borș de Varză Roșie din: bors, varza rosie, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, usturoi, cartofi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, marar, apa. Descoperă o rețetă inedită care îmbină tradiția culinară cu inovația: borșul de varză roșie. Acest preparat îți va încânta simțurile nu doar cu gustul său bogat și acrișor, dar și cu prezentarea […]

 

Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii

Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii. Borșul este o băutură tradițională în multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. Este obținut prin fermentarea lactobacililor într-un amestec de apă și tărâțe de grâu sau porumb. Borșul este cunoscut pentru gustul său acru și a devenit un ingredient de bază în multe feluri de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.