Dulce cu piure de castane

Printeaza

Dulce cu piure de castane din: faina, dorjie, ulei, lapte, zahar, piure de castane, miez de nuca, zahar, portocala, sare, esenta de vanilie, frisca, fructe.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 240 ml lapte dulce
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 250-g piure de castane
  • 100 g miezuri de nucă
  • zahăr vanilinat
  • o portocală
  • sare
  • esenţă de lămîie
  • frişca
  • fructe de sezon

 

Preparare Dulce cu piure de castane:

Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul tos, un sfert de linguriţă de sare şi, cînd s-au topit, se iau de pe foc.

Se lasă să se tempereze, se adaugă drojdia, două ouă, sucul şi coaja rasă de la portocală.

Se adaugă uleiul, două pliculeţe cu zahăir vanilinat, esenţa de lămîie, se amestecă, apoi se toarnă peste făina cernută.

Se frămîntă pînă rezultă un aluat omogen, un pic lipicios, se aşază într-un vas mai mare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească.

Se presară un tocător cu făină, se împarte aluatul în bucăţi mai mici şi se întind cu un sucitor. Se ung cu piureul de castane, se rulează, li se dau forme diferite, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se ung cu ou bătut.

Se presară miezurile de nucă tocate, se introduce tava în cuptor şi se coc 30-45 de minute la foc potrivit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.