Prajitură cu prune
PrinteazaPrajitură cu prune
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- 1 lingură unt
- 150 ml lapte
- 4 ouă
- 1 praf de copt
- 700 g prune
- 50 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute spumă, amestecându-se uşor, până obţinem o compoziţie omogenă.
Intr-o tavă, se aşază o hârtie pentru copt, care se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia, se aşază deasupra prunele desfăcute în două, fără sâmburi, cu partea tăiată în sus.
Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc potrivit până ce aluatul care s-a ridicat printre prune s-a rumenit. Se taie caldă şi se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!