Prăjitură cu vişine si blat cu smantană
PrinteazaPrăjitură cu vişine si blat cu smantană
Ingrediente:
- 400 g făină
- 400 g smântână degresată
- 2 ouă
- 300 g zahăr pudră
- 1 praf de copt
- 600 g vişine
- sare
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Vişinele se spală şi li se scot sâmburii, se pun într-un castron şi se presară cu 50 g zahăr. Se freacă ouăle cu zahărul (250 g), se adaugă smântână şi făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează.
Compoziţia se toarnă într-un tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt. Se aşază vişinele deasupra compoziţiei care se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, în cuptorul încălzit.
După ce s-a răcit puţin, prăjitura se taie în bucăţi, se presară pe deasupra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie şi se pune pe platou.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu visine si smantana
- prajitura cu smantana si visine