Găluşte cu aluat din branză cu capşune
PrinteazaGăluşte cu aluat din branză cu capşune
Inrgediente:
- 500 g brânză de vaci
- 250 g făină
- 100 g unt
- 3 ouă
- 2 pacheţele zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- sare
- 500 g căpşune frumoase
- 200 g zahăr
- 100 g fistic măcinat
Mod de preparare:
Untul se pune într-un bol şi se freacă bine, se omogenizează pe rând cu brânza, ouăle şi făină. Se adaugă mirodeniile şi se frământă bine. Aluatul se dă la frigider 4 ore.
Din aluat se formează găluşte rotunde şi în mijlocul fiecăreia se face o gaură, înainte de a fi introdusă, căpşuna se dă prin zahăr, după care se închide din nou găluşca. Găluştele se fierb în apă clocotită cu sare, aproximativ 5-7 minute, la foc mic.
Se scot cu o spumieră din apă, se scurg şi se dau prin zahăr, care în prealabil a fost rumenit puţin, căpătând o culoare aurie. Se pun pe platou şi se presară cu fistic.
Poftă bună!