Cartofi unguresti
PrinteazaCartofi unguresti din: cartofi, ceapa, ulei, condimente, sare, piper.
- 4 cartofi mari sau 6 medii
- 2 cepe mari
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 foaie de dafin maruntita
- sare
- piper
- condimente de cartofi
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun la fiert .
Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin.Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi
Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita.
Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se inegreasca si se toarna peste cartofi. Apoi cu o furculita rezistenta, se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de cat maricele.
Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare si piper dupa gust si alte condimente.
Pofta buna!