Dulceaţă de vişine si lamaie

Printeaza

Dulceata de visine cu lamaie

Dulceaţă de vişine

Ingrediente: 

  • 1 kg vişine
  • 500 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al vişinelor şi se lasă de seara până dimineaţa la frigider.

In momentul în care se pune cratiţa la foc, se adaugă vanilia şi lămâia curăţată de coaja albă (care este amară), tăiată cubuleţe şi fără sâmburi. Lămâia sau zeama de lămâie are rolul de a împiedica zaharisirea dulceţei. Se lasă să fiarbă până se leagă siropul, iar vişinele încep să plutească în el.

Dulceaţa se ia de pe foc, se leagănă între mâini într-o parte şi alta, ca să se adune toată spuma. Aceasta se îndepărtează cu spumiera. După ce s-a răcit, se pune dulceaţa în borcane, care se acoperă cu celofan umezit, se leagă cu sfoară subţire şi se păstrează în cameră.

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.