Vinegretă II
PrinteazaVinegretă
- 1 sfeclă roşie mică
- 3–4 cartofi mari
- 1 morcov
- 1 mînă de mazăre sau fasole boabe
- 1 castravecior acru
- 1 ceapă
- 1 scrumbie
- 100 g măsline
- 1 lingură ulei
- oţet (după gust)
- sare (dacă este nevoie)
Mod de preparare:
Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.
Cartofii, morcovul şi sfecla se taie felii subţiri şi se amestecă cu mazărea sau fasolea boabe, ceapa tăiată peştişori şi castravetele, tăiaţi rotogoale.
Se adaugă sarea, uleiul şi oţetul.
Se ţine scrumbia 5–6 ore în apă puţin călduţă, cu burta despicată.
Se scot toate oasele, se taie bucăţi de lăţimea degetului şi se adaugă la salată. Se aşază totul în salatierăşi se garniseşte cu măsline.
Pofta buna!