Vinegretă II

Printeaza

Vinegretă

Ingrediente:Vinegretă

  • 1 sfeclă roşie mică
  • 3–4 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 mînă de mazăre sau fasole boabe
  • 1 castravecior acru
  • 1 ceapă
  • 1 scrumbie
  • 100 g măsline
  • 1 lingură ulei
  • oţet (după gust)
  • sare (dacă este nevoie)

 

Mod de preparare:

Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească.

Cartofii, morcovul şi sfecla se taie felii subţiri şi se amestecă cu mazărea sau fasolea boabe, ceapa tăiată peştişori şi castravetele, tăiaţi rotogoale.

Se adaugă sarea, uleiul şi oţetul.

Se ţine scrumbia 5–6 ore în apă puţin călduţă, cu burta despicată.

Se scot toate oasele, se taie bucăţi de lăţimea degetului şi se adaugă la salată. Se aşază totul în salatierăşi se garniseşte cu măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.