Salată de scrumbii sărate cu ceapă

Printeaza

 Salată de scrumbii sărate cu ceapă

Ingrediente:Salată de scrumbii sărate cu ceapă

  • 2 scrumbii mijlocii
  • 3 cepe mari
  • 100 g măsline
  • 2–3 linguri ulei
  • 2–3 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de 5–6 ore.

Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de la cap la coadă, se scoate şira spinării cu toate oasele mari, se taie în bucăţi late de două degete care se aranjează apoi una lîngă alta pe o farfurie lungă, astfel încît să dea impresia că scrumbiile sînt întregi.

Ceapa dinainte curăţatăşi ţinută la apă rece se taie, cu un cuţit bine ascuţit, rotogoale cît se poate de subţiri.

Se aşază rotogoalele în jurul peştelui, iar peste ele măslinele fără sîmburi. Se stropeşte cu ulei şi oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.