Prăjitură cu muguri de pin

Printeaza

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin

Ingrediente:

  • 45 g pesmet
  • 285 g zahăr tos
  • 100 g migdale
  • praf de copt
  • 200 ml ulei de măsline
  • 4 ouă
  • 50 g muguri de pin
  • un plic de budincă instant
  • 450 ml lapte dulce
  • 4 mere
  • o lămâie
  • o portocală
  • un beţişor de scorţişoară
  • unt
  • frişca

Preparare:

Pesmetul se amestecă într-un vas împreună cu migdalele măcinate, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi 200 g zahăr tos. Se adaugă coaja de lămâie şi cea de portocală, ouăle şi uleiul de măsline.

Se mixează totul, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şii se aşază deasupra merele tăiate în felii.

Se presară mugurii de pin, se introduce tava în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu spre iute.

Se lasă la răcit timp de cinci minute, se scoate şi se pune pe un platou. Restul de zahăr tos, sucul de lămâie şi cel de portocală se pun la fiert într-un ibric.

Se adaugă beţişorul de scorţişoară şi se fierbe siropul timp de cinci minute. Apoi se toarnă deasupra şi se lasă câteva minute.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă peste prăjitură.

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O prajitura delicioasa. Eu fac deserturi foarte des.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.