Crevete cu dovlecei

Printeaza

Crevete cu dovlecei

Crevete cu dovlecei

Ingrediente:

  • 450 g crevete decorticat
  • 4 cartofi
  • doi dovlecei
  • 300 g fasole albă păstăi congelată
  • 100 g boabe de porumb
  • 300 ml vin alb
  • maioneză
  • smântână
  • lapte
  • o lămâie
  • doi ardei capia
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • pudră de curry

Preparare:

Fasolea se dezgheaţă şi se fierbe în apă cu sare. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii. Dovleceii se spală, se taie în felii rotunde şi se pun într-un castron.

Se încinge ulei întir-o cratiţă, se prăjesc cartofii până când devin aurii, se adaugă dovleceii, fasolea tăiată în bucăţi mici şi se mai prăjesc timp de câteva minute.

Se adaugă boabele de porumb, ardeii capia tăiaţi îm cubuleţe, sarea şi piperul. Se prăjesc încă zece minute, se opreşte focul şi se presară verdeaţă tocată.

Crevetele se decongelează, se scurg de apă şi se pun la fiert într-o oală împreună cu vinul alb, apă şi puţină sare.

Patru linguri de maioneză se amestecă bine cu sucul de la o jumătate de lămâie, două linguri de lapte dulce şi două linguri de smântână, un vârf de cuţit de pudră de curry, sare şi piper.

Crevete cu dovlecei

Crevete cu dovlecei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac crevetii. Mi-ati dat o idee buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.