Prăjitură cu caise si zahar vanilat
PrinteazaPrăjitură cu caise si zahar vanilat
- 8 ouă
- 600g zahăr
- 600ml smântână
- 30ml ulei
- 600g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 4 linguriţe zahăr vanilat
- l kg caise
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă.
Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt, dizolvat în puţină smântână, apoi, alternativ, faina şi albuşurile, bătute spumă.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu rtnt şi presărată cu făină. Deasupra se pun caisele curăţate de coajă şi tăiate în felii.
Se bagă tava la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de ţninute.
După ce se răceşte,se pudrează cu zahăr vanilat.
Pofta buna!