Prăjitură cu mere si scortisoara (varianta)
PrinteazaPrăjitură cu mere si scortisoara
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri apă
- 5 linguri ulei
- 5 linguri lapte
- 2 gălbenuşuri
- 1linguriţă amoniac
- 2 linguri smântână
- făină
- 1 kg mere
- 200g margarină
- 100g zahăr pudră
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu apa, uleiul şi laptele. Se lasă cratiţa pe foc până se topeşte zahărul ars, apoi se lasă să se răcească puţin.
Se adaugă gălbenuşurile bătute, amoniacul, smântână şi făină câtă este necesară pentru a obţine un aluat potrivit de tare. Se împarte aluatul în trei bucăţi.
Din fiecare se întinde câte o foaie care se coace pe dosul tăvii. Se curăţă merele, se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari şi apoi se pun la călit cu jumătate din cantitatea de margarină.
Se adaugă zahărul praf, vanilia şi scorţişoara.Se lasă compoziţia la răcit.Separat, se freacă spumă restul de margarină şi apoi se amestecă treptat cu merele călite şi răcite.
Cu această compoziţie se umplu foile. Prăjitura se ţine la rece, înainte de a fi tăiată.
Pofta buna!