Turtiţe cu mere şi scorţişoară

Printeaza

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

Ingrediente:Turtiţe cu mere şi scorţişoară

  • 1 ou
  • 40g zahăr
  • 120ml lapte
  • 50g unt
  • 150 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 mere
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină.

Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul topit într-un castron.Când compoziţia este omogenă, se adaugă făina, în care s-a încorporat praful de copt, sarea şi scorţişoara.

Se curăţă merele şi se taie în cubuleţe. Se adaugă în compoziţia preparatăanterior. Se împarte cu o lingură compoziţia în formele de savarină.

Se nivelează compoziţia. Deasupra fiecărei turtiţe se presară zahăr cubic zdrobit amestecat cu scorţişoară.

Se coc turtiţele 35-40 de minute sau până când sunt rumenite uniform şi apoi se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.