Bomboane marocane

Printeaza

Bomboane marocane

Ingrediente:Bomboane marocane

  • 2 linguri vin alb dulce
  • 400g curmale
  • 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre)
  • 1/2 cană nuci
  • l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură

 

Mod de preparare:

Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca.

Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii o pastă lipicioasă.

Ia cu linguriţa pastă şi formează biluţe de 3 cm, cu mâinile ude.

Tăvăleşte fiecare biluţă prin zahăr şi aşază-le pe o tavă, una lângă alta, pe hârtie de copt.

Pune tava la frigider pentru cel puţin 3 ore înainte de a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.