Zmeura este un fruct cunoscut de mii de ani, originar din Europa și Asia de Nord. Se crede că zmeura a fost culeasă de oamenii preistorici și ulterior a fost domesticită în Europa înainte de a fi introdusă în America de Nord de către coloniști. […]
Ficatei de pasare in aluat
PrinteazaFicatei de pasare in aluat din: aluat pentru foitaj, ficatei de pasare, mustar picant, faina, smantana, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g aluat pentru foitaj
- 500 g ficatei proaspeti de pasare
- 2 lingurite mustar picant
- 1 lingura faina
- 125 g smantana
- ulei
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Speli ficăţeii, îi laşi să se scurgă bine şi îi treci prin făină, după care îi căleşti într-o tigaie cu ulei, întorcându-i pe toate părţile.
Amesteci smântână cu muştarul şi o potriveşti de sare şi piper.
Scoţi din frigider aluatul pe care ai avut grijă să îl dezgheţi cu 8-10 ore înainte.
Il întinzi pe planşeta presărată cu puţină făină. Tai aluatul în 12 pătrate pe care le ungi cu amestecul de smântână şi muştar, în mijlocul fiecărui pătrat pui câţiva ficăţei şi îi înveleşti în aluat.
Aşezi pachetele în tavă, le ungi cu ou bătut şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu pentru 20-25 de minute.
Le serveşti atât calde, cât şi reci.
Ficatei de pasare in aluat
Pofta buna!
din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră. Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită) 1 varză murată mare 2 cepe mari 200g orez 2 […]