Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
PrinteazaSalată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
- 1 păstrăv afumat
- 6 cartofi
- 1 sfeclă mare
- sare
- piper
- 1 cub condiment concentrat de legume
- 1/2 lămâie
- 1 lingură muştar
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l laşi deoparte.
După ce au fiert cartofii, îi decojeşti, pe doi dintre ei îi pasezi, iar pe ceilalţi îi tai rondele. In cartofii pasaţi adaugi apoi alternativ 2 linguri de supă (preparată dintr-o ceaşcă de apă şi condiment) şi 2 linguri ulei până termini uleiul şi supa şi se formează o maioneză.
La sfârşit, presari sare şi piper după gust şi pui zeama de lămâie şi muştarul. După ce s-a copt şi sfecla, o cureţi şi o tai felii şi aşezi într-un vas un strat de felii de cartofi, unul de sfeclă coaptă, tot peştele afumat, jumătate din cantitatea de maioneza, sfecla, cartofii si acoperi.
Decorezi dupa imaginatie cu sfecla si masline, dai salata la frigider pentru 1-2 ore.
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
Poftă bună!