Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]
Cartofi noi gratinati cu cascaval si smantana
PrinteazaCartofi noi gratinati cu cascaval si smantana din: cartofi, unt, smantana, faina, oua, cascaval, sare.
- 1,5 kg cartofi
- 2 linguri cu unt
- 1 cana cu smantana
- 1 lingura cu faina
- 3 oua
- 200 g cascaval
- 1 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Spalati cartofii cu un burete aspru, puneti-i in apa calda cat sa-i acopere si fierbeti la foc mic pentru 20 minute.
Separat faceti sosul de smantana: puneti smantana in castron adanc, adaugati faina desfacuta in 2-3 linguri de apa rece, omogenizati. Spalati ouale si adaugati-le pe rand in castronul cu smantana, sarati.
Curatati cartofii, taiati-i felii groase, puneti-i in straturi intr-o forma unsa cu 1 lingura de unt.
Turnati deasupra sosul de smantana si bucatelele de unt, apoi puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 20 minute.
Scoateti forma din cuptor si radeti cascavalul peste cartofi, apoi puneti forma inapoi si lasati 10 minute in cuptorul cald.
Serviti mancarea taiata felii groase, cu legume crude de sezon alaturi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara
Pofta buna!
Imi place, simplu si bun