Prajitura cu cirese si aroma de vanilie
PrinteazaPrajitura cu cirese si aroma de vanilie din: cirese, oua, lapte, zahar, praf de copt, faina, unt, sare, zahar vanilinat.
- 500 g cirese fara samburi
- 4 oua
- 1 cana cu lapte nefiert
- 1 cana cu zahar
- 1 plic cu praf de copt
- 2 cani cu faina
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 lingura cu zahar vanilinat
Mod de preparare:
Spalati ciresele, curatati-le de codite, scoateti samburii si imprastiati-le pe suprafata unei forme unse cu unt. Presarati peste cirese 1 pahar plin cu zahar. Faceti un amestec din: galbenusuri frecate crema cu zaharul pudra ramas, amestecate cu faina in care ati pus praful de copt si cu laptele pus cate putin.
In amestec puneti 1/2 lingurita de sare si zaharul vanilinat. Omogenizati. Bateti spuma tare albusurile, incorporati in aluat. Turnati peste ciresele din tava si coaceti 30 minute la foc potrivit. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Pofta buna!