Prăjitură in sos de scorţişoară
PrinteazaPrăjitură in sos de scorţişoară
- 250g unt
- 50g cacao
- 425g zahăr
- 4 ouă mari
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 300g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă.
Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml sirop de fructe,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă scorţişoară măcinată fin.
Mod de preparare:
Se topeşte untul, se adaugă cacaoa, vanilia şi zahărul şi se freacă până când se obţine o compoziţie omogenă.
Se adaugă, pe rând, ouăle ţinute înainte de folosire, câteva ore, la temperatura camerei. După fiecare ou se amestecă bine compoziţia.
Se amestecă într-un castron făina, praful de copt şi un vârf de cuţit sare fină. Se toarnă acest amestec în compoziţia preparată anterior, se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de topită şi se amestecă până 23cm, unsă cu unt şi tapetată cu când compoziţia este omogenă, făină.
Se coace blatul 35-40 de Se toarnă această compoziţie minute, în cuptorul bine încălzit peste biscuiţii aşezaţi pe blatul negru rece.
Cu ajutorul unui cuţit se aranjează compoziţia, în aşa fel încât să nu depăşească marginile blatului negru şi să fie dreaptă deasupra.
Se pune prăjitura pentru 2 ore la rece. Se prepară sosul de scorţişoară astfel: se încălzeşte laptele şi se pune zahărul în el.
Se amestecă până când zahărul se dizolvă.Se adauga ciocolata,untul,si siropul si se lasa la fiert 8-10 minute sau pana sosul incepe sa se ingroase.
Pofta buna!