Ciuperci cu gelatină şi maioneză
PrinteazaCiuperci cu gelatină şi maioneză
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapă
- 1 linguriţă unt
- gelatină
- maioneză
Mod de preparare:
Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare.
Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile sînt fierte. Se înlătură ceapa, se strecoară.
Se lasă ciupercile la o parte,iar zeama se mai strecoară o dată printr-o sită foarte deasă sau prin tifon. În această zeamă se pun foi de gelatină (la fiecare pahar de zeamă, 3 foi).
Se pune pe foc amestecînd pînă se topeşte gelatina. Ciupercile fierte se aşază pe o farfurie, în strat uniform sauîn mai multe forme mai mici fiecare formă reprezentînd o porţie.
Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatină. Se dă la rece să se închege.
Se serveşte cu maioneza.
Pofta buna!