Ciuperci cu gelatină şi maioneză

Printeaza

Ciuperci cu gelatină şi maioneză

Ingrediente:Ciuperci cu gelatină şi maioneză

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă unt
  • gelatină
  • maioneză

 

Mod de preparare:

Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare.

Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile sînt fierte. Se înlătură ceapa, se strecoară.

Se lasă ciupercile la o parte,iar zeama se mai strecoară o dată printr-o sită foarte deasă sau prin tifon. În această zeamă se pun foi de gelatină (la fiecare pahar de zeamă, 3 foi).

Se pune pe foc amestecînd pînă se topeşte gelatina. Ciupercile fierte se aşază pe o farfurie, în strat uniform sauîn mai multe forme mai mici fiecare formă reprezentînd o porţie.

Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatină. Se dă la rece să se închege.

Se serveşte cu maioneza.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.