Chec cu nuca si scortisoara
PrinteazaChec cu nuca si scortisoara din: faina, zahar, margarina, miez de nuca, suc de fructe, scortisoara, praf de copt, scortisoara.
- 1 kg făină
- 250 g zahăr pudră
- 250 g margarină
- 200 g miez de nucă măcinată
- 500 ml suc de fructe
- 1 lingură scorţişoară măcinată
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o baţi spumă cu zahărul pe care-l adaugi treptat. Presari făina în ploaie, adaugi miezul de nucă, sucul de fructe, coaja rasă de lămâie şi portocală, scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul.
Obţii un aluat care trebuie să fie mai gros decât cel de chec obişnuit. împărţi aluatul în două, pui fiecare parte în tăvi de chec unse cu margarină şi dai la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit.
Când checul e copt, îl presari cu zahăr pudră, îl laşi să se răcească în tavă şi apoi îl tai felii.
Chec cu nuca si scortisoara
Poftă bună!