Supa de cartofi (crema)
PrinteazaSupa de cartofi crema din: apa, cartofi, ceapa, smantana, faina, patrunjel, unt, sare, paine.
- 2 l apă
- 500 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 pahar smîntînă
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 linguriţă unt
- sare
- pîine prăjita
Mod de preparare:
Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază cu apa în care au fiert.
Se adaugă sarea şi se pun la foc. Cînd supa începe să fiarbă, se adaugă smîntîna amestecată bine cu făina. Se lasă să dea un clocot, două, se pune pătrunjelul tocat şi untul.
Se serveşte cu pîine prăjită.
Pofta buna!