Ardei umpluti cu ciuperci, orez si rosii
PrinteazaArdei umpluti cu orez si ciuperci din: orez, ciuperci, ceapa, sare, condimente, rosii, ulei, verdeata, ardei.
- 250g orez
- 200g ciuperci
- 2 cepe
- sare
- condimente
- 4 rosii
- 1 ceasca cu ulei
- verdeata tocata
- 12 ardei
Mod de preparare:
Alegeti orezul, il spalati in doua ape, caliti in ulei cald, adaugati 3 masuri de apa. Fierbeti 10 minute, acoperiti vasul, stingeti focul. Curatati si spalati ciupercile, le taiati felii, le puneti in ulei cu ceapa tocata pentru 15 minute.
Amestecati orezul peste ceapa, sarati, condimentati si umpleti ardeii carora le-ati scos coditele si semintele si i-ati scurs dupa ce i-ati spalat.
Alegeti o cratita adanca, taiati felii doua roşii, puneti sn strat, puneti deasupra ardeii umpluti, cu capacele de rosii deasupra.
Acoperiti cu apa calda, fierbeti 30 minute la foc mic, cu verdeata tocata deasupra. Scadeti la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Serviti cu paine proaspata.
Pofta buna!