Salata de fasole cu legume din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa, ulei, masline, condimente, sare.
Ingrediente:
250 g fasole boabe
1 pastarnac
1 morcov
2 cepe
4 linguri cu ulei
10 masline fara samburi
1 lingurita cu condimente
sare
Mod de preparare:
Alegeti fasolea bob cu bob, o spalati cu multa apa rece, lasati la inmuiat cateva ore, puneti pe foc.
Dupa 2-3 clocote, aruncati apa, umpleti vasul cu apa rece (3 masuri de apa la 1 masura de fasole) si fierbeti la foc potrivit cu: o ceapa, morcov, pastarnac si putina sare.
Scurgeti mancarea cand bobul se desface, treceti prin sita sau mixati impreuna cu legumele fierte.
Tocati marunt 1 ceapa, presarati sare, presati si spalati cu apa rece.
Scurgeti si puneti ceapa peste fasole, amestecati, sarati dupa gust si puneti uleiul cate putin, frecand cu lingura de lemn ca sa se incorporeze bine.
Puneti salata in castron, ornati cu jumatati de masline si, daca doriti, cu rosii felii. Serviti cu paine neagra.
Eu nu pun niciodata in salata fasole… mi se pare tare ciudat
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Eu nu pun niciodata in salata fasole… mi se pare tare ciudat