Mancare de cartofi cu carnati afumati
PrinteazaMancare de cartofi cu carnati afumati din: cartofi, carnati, ceapa, bulion, smantana.
- 5-6 cartofi
- 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumătate de apă
- 2-3 linguri de smântână
- o cratiţă nu foarte înaltă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţele de 3-4 cm. Cât timp se călesc acestea la foc mic cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi laşi în apă rece.
După ce s-a înmuiat ceapa, adaugi bulionul desfăcut în apă şi cartofii scurşi de apă şi dai cratiţa la cuptor. După ce s-au înmuiat cartofii, în funcţie de gust, poţi adauga smântână sau verdeaţa. Mâncarea iese foarte, foarte bună şi fără smântână.
O serveşti alături de salată de varză murată cu ulei şi un praf de piper.
Mancare de cartofi cu carnati afumati
Poftă bună!