Mancare de cartofi cu carnati afumati

Printeaza

Mancare de cartofi cu carnati afumati din: cartofi, carnati, ceapa, bulion, smantana.

Ingrediente:Mancare de cartofi cu carnati afumati

  • 5-6 cartofi
  • 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri
  • 2 cepe
  • 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumă­tate de apă
  • 2-3 linguri de smântână
  • o cratiţă nu foarte înaltă

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună cu cârnaţii tăiaţi bucăţele de 3-4 cm. Cât timp se călesc acestea la foc mic cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi laşi în apă rece.

După ce s-a înmuiat ceapa, adaugi bulionul desfăcut în apă şi cartofii scurşi de apă şi dai cratiţa la cuptor. După ce s-au înmuiat cartofii, în funcţie de gust, poţi adauga smântână sau verdeaţa. Mâncarea iese foarte, foarte bună şi fără smântână.

O serveşti alături de salată de varză murată cu ulei şi un praf de piper.

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.