Cartofi cu muşchi de porc

Printeaza

Cartofi cu muşchi de porc

Ingrediente:

  • un kilogram de muşchi de porc
  • 800 g cartofi albi
  • 5 roşii
  • 3 castraveţi
  • o legătură de mărar
  • o linguriţă de boia dulce
  • un vîrf de cuţit cu pudră de scorţişoară
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • oţet balsamic

 

Preparare:

Cartofi cu muşchi de porc: Muşchiul de porc se feliază, se unge cu boiaua dulce, se condimentează cu piper şi scorţişoară şi se introduce la rece pentru 20 de minute.

Se prăjeşte în ulei încins, se scoate pe un şervet absorbant, apoi se pune pe o farfurie. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri, apoi bastonaşe.

Se pun într-un castron cu apă rece şi se lasă să stea zece minute, schimbînd apa ca să se elimine din amidon.

Se scurg de apă, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Roşiile şi castraveţii se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron. Se adaugă mărarul tocat, sarea, uleiul de floarea soarelui şi oţetul balsamic după gust.

Se amestecă, se lasă zece minute la rece şi se serveşte alături de cartofii prăjiţi şi muşchiul de porc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.