Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]
Fileuri de peşte cu salată
PrinteazaFileuri de peşte cu salată din: fileuri de peste alb, varza alba, varza rosie, morcov, oua, faina, smantana, menta, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, seminte de chimen, nucsoara.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte alb
- un sfert de varză albă
- un sfert de varză roşie
- un morcov
- 3 ouă
- 3 linguri de făină
- 250 ml smantană
- 3 fire de mentă
- o lingură de oţet balsamic
- ulei de măsline
- sare, piper
- ulei
- seminţe de chimen
- nucşoară
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se condimentează. Intrr-un castron se pun făina, ouăle, sarea şi piperul.
Se adaugă puţiină mentă tocată, se amestecă bine cu o furculiţă ca să nu se formeze cocoloaşe şi se trec fileuriile de peşte prin acest amestec.
Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces.
Varza albă şi varza roşie se spală, se scurg de apă şi se toacă fideluţă.
Se pun într-un castron, se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se pun două linguri de ulei de măsline, oţetul balsamic, sarea şi piperul.
Smîntînă se amestecă bine cu menta rămasă, tocată mărunt, sarea şi piperul.
Fileurile de peşte se servesc tăiate felii, alături de salata de varză şi sosul de mentă.
Fileuri de peşte cu salată
Salata de ceapa cu peste si maioneza
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta cu peste, iar sosul de menta e genial.